Sunday, December 8, 2013

Οθόνες αφής πάχους ενός χιλιοστού από την Toshiba

Τα 7ιντσα Τablet PC σύντομα θα γίνουν πολύ λεπτότερα, χάρη στη νέα οθόνη αφής, ανάλυσης 1024 x 600 που παρουσίασε η Toshiba και έχει πάχος μόλις ένα χιλιοστό!

Το πάνελ ονομάζεται "low-temperature poly-silicon (LTPS) TFT LCD" και είναι τεχνολογίας capacitive. Οι συσκευές αφής μέχρι τώρα διαθέτουν ξεχωριστό σύστημα αισθητήρων στην επιφάνεια του πάνελ της οθόνης, κάτι που τους προσθέτει επιπλεόν πάχος. Η Toshiba ανέφερε ότι ουσιαστικά ενσωμάτωσε το σύστημα αισθητήρων στο πάνελ και πέτυχε μείωση πάχους της τάξης του 57%, ενώ ταυτόχρονα κατάφερε και μείωση της κατανάλωσης.

Η εταιρεία προορίζει αυτή τη γενιά οθονών για ενσωμάτωση στα αυτοκίνητα, αλλά εφόσον η τιμή τους δεν είναι απαγορευτική, αναμένεται να βρουν θέση και στα Tablet PC, αφού αυτή η εξέλιξη, έτσι κι αλλιώς δείχνει το δρόμο για το πως θα είναι οι οθόνες αφής στο άμεσο μέλλον.
Ανάλογης τεχνολογίας οθόνες, υποστηρίζεται ότι αναπτύσσονται και από τη Sharp, οι οποίες προορίζονται για τα μελλοντικά iPhone και πιθανότατα iPad. Η Toshiba πάντως, αναφέρεται σαν μελλοντικός προμηθευτής οθονών για το iPhone, αφού οι 7 ίντσες δεν είναι η μόνη διάσταση που μπορούν να παραχθούν τα LTPS πάνελ της.

No comments:

Post a Comment