Sunday, December 8, 2013

Το YouTube ετοιμάζεται για ενοικιάσεις ταινιών;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που ισχυρίζεται πως έχει λάβει το site ψυχαγωγίας The Wrap, το YouTube ετοιμάζεται να «μεταλλαχθεί», όπως εικαζόταν εδώ και καιρό, σε online… video club!

Η Google είχε προσθέσει πριν αρκετό καιρό μια εκτενή συλλογή ταινιών που στο παρελθόν ήταν διαθέσιμες εμπορικά, αν και αυτό ήταν κατά πολλούς κυρίως ένα πείραμα, και το σχετικό υποτμήμα του δημοφιλούς video site πέρασε στην αφάνεια σε πολύ σύντομο διάστημα. Σε αυτό σίγουρα συνέβαλε σημαντικά και το ότι οι περισσότερες από αυτές τις ταινίες ήταν ή αυτό που λέμε «δευτεροκλασάτες» ή, για ορισμένες από αυτές, παλιές και… «ξεχασμένες». Μόνο που, όπως εικαζόταν τότε, αυτό ήταν κυρίως ένα πείραμα από πλευράς της Google, ένα «πρώτο βήμα» για να δει πώς θα μπορούσε να εξελίξει το YouTube από «site με video που μπορεί να ανεβάσει ο κάθε χρήστης» σε μια πλήρη υπηρεσία διάθεσης video, στη συλλογή της οποίας θα εντάσσονταν και εμπορικά διαθέσιμες ταινίες. Και τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που ισχυρίζεται πως έλαβε το site The Wrap, η Google είναι σχεδόν έτοιμη να «μεταλλάξει» το YouTube σε ένα πραγματικό online… video club!

Σύμφωνα, λοιπόν, με το The Wrap, η Google θα διαθέσει στο πολύ κοντινό μέλλον «mainstream» ταινίες του Hollywood μέσω του YouTube, δηλαδή, σύγχρονους τίτλους με μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό, που θα περίμενε κανείς να συναντήσει στα ράφια των «νέων κυκλοφοριών» στα video club ή σε παραπλήσιες streaming υπηρεσίες όπως η γνωστή, κυρίως στο εξωτερικό, Netflix. Το νέο, «μεταλλαγμένο» YouTube θα είναι ένα είδος «απάντησης» της Google στο iTunes της Apple, ενώ εικάζεται πως η Google έχει ήδη συνάψει συμμαχία με μεγαθήρια του χώρου, όπως η Sony Pictures Entertainment, η Warner Brothers και η Universal – μαζί με «ανεξάρτητα» studios όπως η Lionsgate. Παράλληλα, όμως, άλλες μεγάλες εταιρείες του χώρου, όπως οι Paramount, Fox και Disney, λέγεται πως έχουν αρνηθεί –τουλάχιστον για την ώρα- να διαθέσουν τίτλους τους μέσω του YouTube.

Ως ένα είδος επιβεβαίωσης της είδησης, το The Wrap προέβη και σε ένα update του αρχικού του post, λίγες ώρες μετά την αρχική του ανάρτηση, με μια επίσημη απάντηση από το YouTube, όπου απλά αναφέρεται πως «έχουν ήδη διατεθεί εμπορικές ταινίες προς ενοικίαση μέσω της υπηρεσίας», αλλά δίχως πρόσθετα σχόλια για το αν –και πότε- θα «επεκταθεί» το όλο «project» μετατρέποντας το YouTube σε πραγματική… ταινιοθήκη.

No comments:

Post a Comment