Sunday, December 8, 2013

Και νέα έκδοση των Windows 8 στο Internet



Πριν λίγο καιρό είχε διαρρεύσει στο Internet μια δοκιμαστική έκδοση των Windows 8 που όμως δεν φαινόταν να έχει σημαντικές διαφορές από τα «τωρινά» Windows 7. Ουσιαστικά, εκείνη η έκδοση ήταν μια «μεταλλαγμένη» εκδοχή των Windows 7, με κάποιες μικρές προσθήκες και τροποποιήσεις. Τώρα, μια νέα έκδοση, με ακόμη περισσότερες διαφορές, φαίνεται πως διέρρευσε στο Internet.

Ο κωδικός αριθμός της έκδοσης είναι Windows 8 version 6.2.7955.0 milestone 2, και η βασικότερη διαφορά της –και άμεσα ορατό χαρακτηριστικό της- είναι πως, όπως ήθελα οι φήμες, σε πολλά σημεία του περιβάλλοντος του λειτουργικού χρησιμοποιείται το Ribbon interface, που γνωρίσαμε στις τελευταίες εκδόσεις του Office. Πρόκειται για «εκείνη τη μπάρα με μεγάλα πλήκτρα και ευανάγνωστες επιλογές» που «κατοικεί» στο ανώτερο σημείο των παράθυρων των εφαρμογών, παίζοντας το ρόλο ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου και, θεωρητικά, ευκολότερου στην πρόσβαση «κεντρικού μενού» τους.

Πέρα από αυτό, η νέα milestone των Windows 8 φαίνεται πως διαθέτει έναν νέο task manager, λογισμικό για άμεση χρήση μιας Webcam και έναν PDF reader. Μαζί με αυτά, υπάρχει και ένας «immersive browser» - η Microsoft ονομάζει «immersive» το περιβάλλον και τον τρόπο χρήσης των Windows Phone 7, και έτσι ο συγκεκριμένος browser είναι, ουσιαστικά, μια… «περίεργη», για τον κόσμο των PCs, έκδοση του Internet Explorer με τρόπο χειρισμού παραπλήσιο των Windows Phone 7. Αντί για μενού παρουσιάζει «τετραγωνάκια» (τα λεγόμενα «tiles» των Windows Phone 7) με περιεχόμενο και επιλογές, ενώ από ό,τι φαίνεται, μάλλον είναι «κλειδωμένος» ώστε να λειτουργεί μονάχα σε μια συγκεκριμένη ανάλυση, δίχως να μπορεί να γίνει resize το παράθυρο του (προφανώς «μεταφέροντας την εμπειρία των Windows Phone 7 στο desktop», μαζί με… τους περιορισμούς τους).

Πέρα από αυτά, ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί άλλες, σημαντικές ή εύκολα ορατές διαφορές, σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση που είχε διαρρεύσει.

No comments:

Post a Comment